Tegenlicht Meet Up over het rendement van geluk

Tegenlicht010_Rendement-GelukB

Kan dat? Een economie waarin winstgevendheid in dienst staat van het geluk.

Er is een revolutie gaande in het bedrijfsleven, waarbij niet de winst maar de maatschappelijke betekenis van de onderneming vooropstaat. De nieuwe betekenis-economie draait sinds de crisis in 2008 op ‘happy start-ups’ en het zaaien van geluk. Hoe kan een bedrijf dat veroorzaken en wat is daarvan weer het rendement?
De vraag is wat er gebeurt als werken en samenleven op andere waarden worden gebaseerd dan op cijfermatig rendement en persoonlijk voordeel; als verbondenheid en gelijkheid worden versterkt en hebzucht, individualisme en respectloosheid de kop kunnen worden in gedrukt. Hoe kun je welzijn en geluk veroorzaken, en wat is daar dan weer het rendement van? Dat is precies wat ‘happiness economics’ wil aantonen.

De gasten zijn bekend: Eric Boers en Asha Lalai.

Asha Lalai is ‘happiness entrepreneur’. Zij richtte in 2016 Action for Happiness Nederland op. De beweging is sinds 2011 wereldwijd actief en bestaat uit mensen die een fundamenteel verschil willen maken en zich inzetten voor een gelukkige wereld. Een wereld waarin wij niet alleen ons eigen geluk voorop zetten maar ook het geluk van anderen. De beweging brengt mensen bij elkaar en faciliteert individuen en groepen op een wetenschappelijk bewezen en praktische wijze om actie te ondernemen voor het creëren van meer geluk thuis, op het werk, op school, binnen onze samenleving én de wereld.

Eric Boers is de grondlegger van CEC, Composite Expertise Center.
CEC is ontstaan uit een groep gepassioneerde composieten experts welke hun achtergrond in de luchtvaart hebben. Vanuit de MTS werktuigbouwkunde begon Eric zijn werk- en leerzame carrière bij de Koninklijke Luchtmacht, waar hij specialist vliegtuigplaatwerken en vervolgens specialist composieten werd.
Daarnaast is Eric actief als bestuurslid van de Stichting Werk Incubator. Deze stichting slaat een brug tussen jongeren, bedrijfsleven en onderwijs. De stichting richt zich op het duurzaam inzetten van ‘de mens’ voor de samenleving in het algemeen en voor de economie in het bijzonder.

26 mei is de Tegenlicht Meet Up 010 in De Nieuwe Banier.  Check de agenda op deze website en meldt je aan voor dit gratis event.

Post a comment

Print your tickets