Expositie ideeën Hofpleinlijn

geopend t/m 17 februari, maandag t/m vrijdag 15-18 uur
De Nieuwe Banier, Banierstraat 1 Rotterdam

 

Een eeuw lang reden er treinen over de Hofbogen tussen Rotterdam en Scheveningen. Sinds 2010 is dit historie en wacht het dak van het langste monumentale gebouw van Nederland  op een nieuwe invulling. In het voorjaar van 2017 verwijdert ProRail alle spoorelementen van het dak en zal het lekdicht opleveren. Als dat gebeurd is, krijgt de gemeente Rotterdam ‘recht van opstal’ en ontstaan er nieuwe mogelijkheden. Daar doen vanaf de opheffing van de spoorverbinding al veel verhalen over de ronde: variërend van dakpark tot snelfietspad.

Op dit moment verkent de gemeente Rotterdam het toekomstig gebruik van het dak. Hierbij worden diverse scenario’s onderzocht. In dat kader hebben Studenten Bouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven de afgelopen maanden hun ideeën voor het dak van de Hofbogen uitgewerkt. Vijftien van die ideeën hebben we nu in een expositie samengebracht.

Bezoekers kunnen stemmen op het beste idee. En zijn natuurlijk ook van harte uitgenodigd om zelf ideeën in te brengen. De Nieuwe Banier zal deze ideeën voorleggen aan de gebiedscommissie Noord van de gemeente Rotterdam.

De expositie is elke maandag tot en met vrijdag tussen 15 en 18 uur geopend.Check deze website voor eventuele updates of wijzigingen in de openingstijden.

 Architect Lucas van Zuijlen

T: 06-22492209

E: hofbogenevenementen@gmail.com

 

In deze video spreekt mevrouw Rousseau, de docente van de TU studenten over doel en achtergrond van de expositie.

De foto’s op deze pagina zijn van Johannes Odé