ZWERFBOEKENHUIS

In De Nieuwe Banier is veel te lezen voor jong en oud. In de woonkamer vind je de zwerfbieb waar je ‘gratis’ een boek kunt lezen, thuis of in het gebouw. Als je het boek gelezen hebt, zet je het weer terug op de boekenplan, neem je het mee naar huis of geef je het door aan een ander. In de woonkamer kun doordeweeks terecht van 9.00 tot 22.00 uur en in het weekend van 11.00 tot 13.00 uur.

De kinderbieb is een aparte kamer met, zoals de naam al zegt, alleen maar kinderboeken. Daar kun je als ouder/verzorger één van de vele kinderboeken voorlezen die er staan. Op woensdagmiddag wordt er van 14.00 tot 16.00 uur voorgelezen uit een kinderboek.

Wil je een kinderboek mee naar huis nemen dan kun je iedere woensdag van 14.00 tot 16.00 uur terecht om een boek uit kiezen. In tegenstelling tot de zwerfbieb moeten de kinderboeken wel weer ingeleverd worden.

Wij zouden het heel fijn vinden wanneer de kinderbieb dagelijks na school geopend is voor nog meer leesplezier. Helaas is er nog steeds een tekort aan voorlees(groot)ouders. Lijkt het jou leuk om dit te doen (b.v. wanneer je eigen (klein)kind een andere activiteit in De Nieuwe Banier heeft), laat dit dan even weten aan Nazha.